بستنی نوعی دسر منجمد و مزه دار است که باید شامل حداقل ۱۰٪ چربی شیر باشد. مقدار این چربی میتواند از ۱۰ تا ۱۶ درصد تغییر یابد که معمولاً بستنیها حاوی %۱۴ چربی شیر هستند، همچنین بستنی میتواند شامل دیگر انواع لبنیات مثل خامه باشد که به همراه مواد شیرینکننده و طعمدهنده تهیه میشود. اولین کارخانه صنعتی بستنیسازی جهان در سال ۱۸۵۱ در مریلند، کار خود را آغاز نمود. درست شدن بستنی بهاحتمالزیاد به امپراتوری هخامنشی حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد بازمیگردد. ایرانیان در زمان هخامنشیان تابستانها بستنی با طعمهای زعفرانی، میوهای و طعمهای دیگر مصرف میکردند. بر اساس شواهد همچنین حدود 4۰۰ سال قبل از میلاد ایرانیان چیزی شبیه فالودههای امروزی داشتهاند که با گلاب مصرف میکردند. در این طرح بستنی بر پایه شیر و با طعمهای مختلف همچون، کاکائو و شکلات در بستهبندیهای حصیری و لیوانی در وزنهای مختلف تولید خواهد شد. کد آیسیک این محصولات طرح 1520512750 و کد HS محصول طرح 21050000 است. کد گمرک با عنوان بستنی و سایر شربتهای یخزده (Edible ice)، حتی دارای کاکائو 21050000 است.
جدول 1: مشخصات بستنی شیری کاکائویی یا شکلاتی طبق طبقهبندی آیسیک
نام محصول
|
نام انگلیسی محصول
|
کد آیسیک
|
تعرفه گمرکی
|
رده زیستمحیطی
|
بستنی شیری کاکائویی یا شکلاتی
|
Chocolate-milk ice cream
|
1520512750
|
21050000
|
1
|
|